Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Klagen over rechter op rechtspraak.nl'

24-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
recht_07.jpg
Mensen die niet tevreden zijn met het optreden van een rechter, moeten hun klacht gemakkelijker kwijt kunnen. Daarom moet de klachtenregeling bij rechtbanken, die er nu al wel is, veel transparanter worden. Dat zal de VVD woensdag voorleggen aan minister Ivo Opstelten bij de behandeling van de begroting van zijn ministerie van Veiligheid en Justitie.
Mensen die met de rechterlijke macht te maken hebben gehad, kunnen al wel klagen, maar dat gebeurt slechts mondjesmaat omdat de regeling niet erg bekend is, stelt VVD-Kamerlid Ard van der Steur. Daarom moet zichtbaarder worden waar klagers terechtkunnen. Een klachtenbutton op de website rechtspraak.nl kan daarvoor een goed middel zijn.
Ook moet zijn na te gaan wat er met een klacht gebeurt, bijvoorbeeld door te laten zien dat bezwaren ook betrokken worden bij de beoordeling van rechters. Dat moet dan wel anoniem.
Het CDA wil dat rechters goed in de samenleving (blijven) staan. De partij komt met een plan om de dertig punten die rechters ieder jaar moeten halen in hun permanente educatieprogramma, voor een derde te laten verdienen in de praktijk. ,,Bij de politie, in gevangenissen, bij de reclassering, bij winkeliers, noem maar op'', aldus CDA'er CoE$kun Çörüz dinsdagavond. De permanente educatie is hem nu te veel gericht op theorie als wetboeken en jurisprudentie alleen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!