NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Notarissen: Veel fouten in aanslagen erfbelasting

10 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Contract 520
Er zitten veel fouten in de aanslagen erfbelasting van de Belastingdienst. Notaris en woordvoerder Aniel Autar van de vereniging van erfrechtnotarissen EPN bevestigt berichtgeving hierover door RTL Nieuws.
,,We merken dat er ontzettend veel fouten gemaakt worden bij het opleggen van aanslagen erfbelasting. De kwaliteit laat echt te wensen over." Autar zegt veel klachten hierover te krijgen van bij EPN aangesloten notarissen.

'Bezwaar maken kost veel tijd en geld'

Fouten zijn erg vervelend voor nabestaanden, aldus Autar. ,,Het betekent dat ze bezwaar moeten maken, iets dat veel tijd en geld kost. Daarnaast geldt voor veel nabestaanden dat ze pas aan rouwen toekomen als al het andere is afgewikkeld. Dit leidt dus tot veel negatieve energie."

Extra personeel

Deze zomer zou staatssecretaris van Financiën Menno Snel extra personeel hebben ingezet om aangiften af te handelen. Autar: ,,Ik hoorde dat dit mogelijk is gedaan door collega's van andere afdelingen. Maar erfbelasting is een hele grillige belasting. Dat is dan net alsof je een hartchirurg longen laat opereren." ANP/ RTL Nieuws

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!