Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Klachten over CBR bij verlenging rijbewijs'

20 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
rijles rijschool afrijden cbr rijbewijs 930
Ouderen die bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) aankloppen voor een rijbewijsverlenging, krijgen te maken met een administratieve warboel. Dat stelt de belangenorganisatie voor senioren ANBO, die zegt veel klachten te ontvangen over de ,,trage procedures".
Mensen ouder dan 75 moeten een medische verklaring aanvragen als ze hun rijbewijs verlengen. Behalve over de lange procedures bij het CBR, zegt ANBO ook andere klachten te krijgen. ,,Melders hebben last van onduidelijkheid wanneer ze uitsluitsel kunnen verwachten. Ook krijgt men vaak geen bevestiging dat formulieren zijn ontvangen, werkt de digitale knop niet of worden de instructies als onduidelijk ervaren", aldus de organisatie.

Aanvraag

De ANBO raadt senioren aan een half jaar voor het verlopen van het rijbewijs te starten met de aanvraag, ,,maar inmiddels is dat zelfs krap". Donderdag is er in de Tweede Kamer een hoorzitting over de ,,doorlooptijden" bij het CBR. ANP
Kassa heeft in december aandacht besteed aan mensen die klagen over het CBR.  Ze hebben de instantie nodig voor een gezondheidsverklaring, want zonder kunnen ze hun rijbewijs niet verlengen. Maar voordat die gezondheidsverklaring is afgegeven zijn ze maanden en een hoop frustratie verder. Bekijk het fragment hier:

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!