Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Klachten over CBR bij verlenging rijbewijs'

20 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
145 keer bekeken
rijles rijschool afrijden cbr rijbewijs 930
Ouderen die bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) aankloppen voor een rijbewijsverlenging, krijgen te maken met een administratieve warboel. Dat stelt de belangenorganisatie voor senioren ANBO, die zegt veel klachten te ontvangen over de ,,trage procedures".
Mensen ouder dan 75 moeten een medische verklaring aanvragen als ze hun rijbewijs verlengen. Behalve over de lange procedures bij het CBR, zegt ANBO ook andere klachten te krijgen. ,,Melders hebben last van onduidelijkheid wanneer ze uitsluitsel kunnen verwachten. Ook krijgt men vaak geen bevestiging dat formulieren zijn ontvangen, werkt de digitale knop niet of worden de instructies als onduidelijk ervaren", aldus de organisatie.

Aanvraag

De ANBO raadt senioren aan een half jaar voor het verlopen van het rijbewijs te starten met de aanvraag, ,,maar inmiddels is dat zelfs krap". Donderdag is er in de Tweede Kamer een hoorzitting over de ,,doorlooptijden" bij het CBR. ANP
Kassa heeft in december aandacht besteed aan mensen die klagen over het CBR.  Ze hebben de instantie nodig voor een gezondheidsverklaring, want zonder kunnen ze hun rijbewijs niet verlengen. Maar voordat die gezondheidsverklaring is afgegeven zijn ze maanden en een hoop frustratie verder. Bekijk het fragment hier:

Meer over:

rijbewijs, klachten, cbr

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Ingrid
Ingrid10 mei 2019 - 21:13

Ze hangen de telefoon  op. Geven wetjes door.Maar allerlei ontkenningen. Zelfs de minister kletst zich eruit. Verschuilt zich achter regels. Maar een oplossing bedenken ho maar!!! In wat voor land wonen we ??? 

janvanalie
janvanalie4 apr 2019 - 20:40

Mijn vrouw wacht al 7 maanden op haar rijbewijs is goed gekeerd maar op 8 April is de eind datum.Dus dan moet ik rijden,dus ik wil een vergoeding van het CBR .Wand als de heren voor mij aan het werk moeten ,moet ik leges, administratie kosten betalen,dus waarom ook niet anders om.Ik zou zeggen van 95 euro per dag kost een bekeuring ook. 

driftkikker
driftkikker4 apr 2019 - 9:49

Wat heb je aan al dat negatieve "geblaat",? .Is het mogelijk dat Kassa al deze verhalen opstuurt naar bv. de Minister, het CBR e.d.

1 Reactie
Ingrid
Ingrid10 mei 2019 - 21:16

Minister schuilt zich achter zijn wetten. Terwijl ik schrijf des betreffende persoon ruim op tijd was met de aanvraag!

mathijs_b
mathijs_b3 apr 2019 - 12:45

En de directeur van CBR strijkt bonus na bonus op wegens geweldige prestaties!