Kassa

Klachten over bloemensite Topbloemen.nl

25-04-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
5483 keer bekeken
  •  
Wellicht haal je nu graag een bloemetje in huis voor de gezelligheid, of verras je iemand anders met een mooi boeket om hem of haar een hart onder de riem te steken. Het is dan fijn dat je dit gemakkelijk online kunt bestellen, maar wat als het boeket vervolgens niet wordt geleverd?
Er bereiken de redactie van Kassa opvallend veel klachten over de bloemenbestelsite Topbloemen.nl. Boeketten worden niet geleverd, of de bos komt niet overeen met wat er is besteld. Daarnaast verloopt het contact met de klantenservice erg moeizaam. En daar zit je dan; Geld weg en ook geen bloemen. Wat nu?

Vergelijkbare klachten

Het is opvallend dat er ineens tientallen soortgelijke klachten over Topbloemen.nl verschijnen, die gaan over wel betaalde maar niet geleverde bloemen, en boeketten die bij ontvangst niet overeenkomen met foto op de website. Ook is de klantenservice een grote frustratie, telefonisch zou het bedrijf niet bereikbaar zijn en ook via andere wegen blijft een reactie vaak uit.
Bloemenbestelsite Topbloemen.nl kwam in 2016 nog als beste uit de bus in een Kassa test waarin door een deskundigenpanel online bloemenbestelsites werden vergeleken. Deze testuitslag is ook nog steeds het eerste dat je leest in de advertentietekst van het bedrijf in de resultaten op Google. Een extra reden voor Kassa dus om hierin te duiken en Topbloemen.nl om opheldering te vragen.

3 besteld, 1 gekregen

Mieke Peddemors besloot op 1 april om drie goede vriendinnen te verrassen met een mooie bos bloemen die ze bestelde bij Topbloemen.nl, totale kosten zo’n 62 euro. De drie boeketten zouden op 3 april bezorgd worden en Mieke keek uit naar de blije reacties van haar vriendinnen. Maar dat viel tegen, twee van de drie bestelde boeketten werden helemaal niet geleverd. Mieke zocht contact met de klantenservice van Topbloemen via e-mail, telefoon en Facebook maar het leverde niets op. Twee weken gingen voorbij en de boeketten waren verdwenen zonder dat zij enige reactie van Topbloemen ontving.
Ook Daphne Kervel is niet te spreken over de werkwijze van Topbloemen. Zij bestelde voor 27 euro een extra grote bos bloemen om haar ouders te verrassen met Pasen. Op de afbeelding op de website van Topbloemen.nl is een volumineus fleurig boeket te zien, maar toen haar ouders Daphne een foto van de bezorgde bloemen stuurden om haar te bedanken schrok ze zich rot. Dit was zeker niet het ‘XL boeket’ dat ze zich had voorgesteld - zie de foto.

bezorgde bloemen Topbloemen
Daphne besloot via e-mail contact op te nemen met de klantenservice, zij kreeg wel antwoord terug, maar het was niet wat ze gehoopt had: Volgens Topbloemen is de coronacrisis de reden dat het boeket afwijkt van de afbeelding op de website. Daphne verbaast zich hierover; Dat de exacte bloemen van de foto misschien niet leverbaar zijn, dat zou ze kunnen begrijpen, maar daarmee is toch niet te verklaren waarom het geleverde boeket veel kleiner is? Het bedrijf kan op dat moment verder niets voor haar doen, ze ontvangt wel een tegoedbon van 12,50 die ze opnieuw op Topbloemen.nl zou moeten uitgeven. 

Reactie Topbloemen

Nadat Kassa deze week contact opneemt met Topbloemen.nl gebeurt er iets opvallends. Mieke, die twee weken lang geen enkel contact kreeg met het bedrijf, ontvangt nu ineens een e-mail met excuses en het geld voor de niet geleverde boeketten wordt direct teruggestort op haar rekening. Daphne werd op de dag van de uitzending van Kassa gebeld door Topbloemen, ook met excuses. Ze krijgt een doos chocolade en een nieuwe bos bloemen aangeboden.
Ook is te zien dat binnen een paar uur na contact van Kassa met het bedrijf, er tientallen positieve berichten over Topbloemen.nl verschijnen op reviewsite trustpilot, nieuwe lovende recensies volgen elkaar iedere minuut op. Zou het toeval zijn…? Het bedrijf zelf laat in een schriftelijke reactie weten dat de vragen en opmerkingen terecht zijn. Topbloemen.nl stelt voorop dat het voor hen ‘zeer ongemakkelijk is om op dit moment niet aan de eigen beloften te kunnen voldoen’ en zegt nooit eerder zoveel bestellingen te hebben gehad. Daardoor lopen niet alleen de bezorgingen achter, maar ook het afhandelen van de vragen van klanten. Topbloemen.nl zegt nu concrete acties uit te voeren om de dienstverlening te verbeteren, en klanten met een vraag of klacht kunnen de klantenservice het best bereiken via e-mail, via de link in de bestelbevestigingsmail, zodat zij direct kunnen zien om welke bestelling het gaat en wat de status is.

Volgens de woordvoerder is een mogelijke verklaring van het aantal nieuwe reviews via Trustpilot dat zij klanten vragen om een review te maken: "Dit doen wij drie dagen na levering. Hierbij wordt in batches gewisseld tussen Trustpilot, Facebook, Google en Kiyoh. Om zaken in perspectief te plaatsen: wij leveren op dit moment op weekbasis een kleine 100.000 boeketten."

De complete reactie van Topbloemen.nl lees je hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

J.Sparreboom
J.Sparreboom1 mei 2021 - 10:17

Rouwstuk besteld. Niet geleverd. Bloemist is het vergeten. Tuurlijk geld terug enz. Tegoedbon heb ik geweigerd. Ook boeket naar nabestaanden. Ik had 1 kans in Coronatijd iets van mij aanwezig te laten zijn bij de uitvaart, en die is verziekt door Topbloemen.

Mufina
Mufina17 apr. 2021 - 10:33

Al jarenlang ontvang ik 2-3 keer per jaar bloemen van topbloemen.nl, door een goede vriend gekocht voor mij. Eenmalig heb ik zelf bloemen hier gekocht. Ik merk dat in de jaren de kwaliteit van boeketten gaat steeds achteruit: steeds minder bloemen, vaak ook niet vers, veel groen. Vandaag echt een dieptepunt bereikt: een zielige bos groen ontvangen, ja ipv een bos bloemen, kan ik echt zeggen dat het gaat om een bos groen, waarvan veel takken hangen omdat ze zijn al uitgedroogd. 2 gerbera, 2 rozen, 1 tak kleine madelief, 1 tak paarse bloemetjes, en de rest is groen. De bloemist die heeft het opgesteld is in gemeente Rijsenhout, veel weg van mijn woongebied, omdat ik in Amsterdam west woon. Dit betekent dat de bloemist heeft helemaal geen belang om een goede bloemenbouquet voor mij samen te stellen, wetende dat de kans dat ik zou zijn klant worden is 0,000%.

Sohye
Sohye13 mrt. 2021 - 5:43

Slechte ervaring met topbloemen.nl, boeket extra groot bestelt. Komt er een klein boeketje met vooral veel bladeren en groen binnen. Zeker geen boeket dat 60 euro waard is. Gebeld met de bloemist, die beweerd de boeketten te maken zoals de foto's op topbloemen.nl. Foto weer erbij gehaald, om er alleen nog meer overtuigt van te zijn dat dit gewoon echt niet zo kan. De bloemist wou dit niet voor ons oplossen en vertelde ons contact op te nemen met Topbloemen.nl zelf. Contact was goed snel, kreeg een waardebon voor 20 euro. Die eerst verlopen is en niet blijkt te werken. Na weer contact op te nemen krijg ik een nieuwe code toegestuurd die dan wel werkt maar geen 20 euro korting geeft. Verder laten zitten omdat ik ook geen zin heb om verder in deze tijden over een paar euros weer contact op te nemen. Maar vind het echt heel erg dat mijn ouders z'n mager boeketje hebben ontvangen voor 60 euro en daarna Topbloemen.nl mij nog meer laat besteden bij hun, vanwege een tegoedbon die nog minder waard is dan gezegd was. Het voelt als geld aftroggelarij, omdat ik dus nu meer heb moeten kopen om mijn vergoeding voor het boeket te krijgen. Overigens leuk voor mijn ouders die nu twee geschenken binnen krijgen dankzij de geniepige manier van het afhandelen van topbloemen.nl

G. Vietsch
G. Vietsch12 feb. 2021 - 20:30

Wat jammer dat Topbloemen nog steeds boeketten verkoopt voor 14 februari, aangezien dat de klantenservice en de bloemisten aantal bestellingen niet aankunnen. Als je dan vandaag belt en op webshop probeert adres te wijzigen voor levering op 14/02, dan is dat niet mogelijk en is het niet terecht dat de klant zijn probleem bij Topbloemen nierzet. Zelfs een poging om empathie te wekken met de mededeling; mijn 15 jarige zoon heeft een fout gemaakt, maar hij wil heel graag dat zijn vriendin bloemen op Valentine krijgt, heeft niet geholpen.🤷‍♀️ zo jammer... Nou, een 15 jarige klant, die nog heel veel bloemen moet gaan bestellen😌 zijn ze nu al kwijt! Zijn moeder natuurlijk ook🧐

TonSol
TonSol6 okt. 2020 - 7:54

Het volgende bericht/de volgende klacht heb ik op 5 oktober 2020 naar Topbloemen.nl gestuurd nav een verzoek hunnerzijds met de vraag of ik tevreden was met de manier waarop zij mijn aankoop hebben afgehandeld. Mijn grootste wrevel is dat ze gewoon liegen en klaarblijkelijk nog niet op de hoogte zijn met dan wel gewend aan de nieuwste videodeurbel-systemen. Voorheen kwamen ze nog wel weg met de smoes dat “niemand open deed”. Ik heb extra betaald om het boeket op zaterdag te laten bezorgen. Waarom dat niet is gelukt is mij een raadsel. Wel ontving ik op zaterdagavond een email van topbloemen.nl met de mededeling: “Levering is nog niet gelukt. We proberen het op een later tijdstip nogmaals. werd niet open gedaan, wordt maandag opnieuw een vers boeket geleverd.” Bijzonder vervelend om een 2-tal redenen. De eerste reden is omdat mijn ‘ruggensteuntje’ in de vorm van een mooi boeket om de ontvanger te laten weten dat er aan hem wordt gedacht ná zijn ontslag uit het ziekenhuis in het water is gevallen. De tweede reden is dat er gelogen wordt door topbloemen.nl! De ontvanger heeft namelijk middels zijn video-deurbel een registratiesysteem dat iedereen die aanbelt vastlegt en dit systeem heeft niemand gesignaleerd. Er is op zaterdag 3 oktober géén poging gedaan om het boeket te bezorgen. Ik vind dat bijzonder kwalijk om niet te spreken van schandalig! Inmiddels is het boeket, op maandag 5 oktober 2020, bezorgd. Ik verwacht tenminste de extra kosten die ik heb betaald voor levering op zaterdag 3 oktober 2020 retour. Ik heb géén behoefte aan een tegoedbon voor welk bedrag dan ook van topbloemen.nl!

clearmaker
clearmaker26 apr. 2020 - 13:37

slechte ervaring met topbloemen.nl, vorig jaar op een donderdag een bos bloemen besteld van 27 euro die smaandags in Sas van Gent bezorgd moest worden .. helaas nooit aangekomen, diverse malen getracht topbloemen te benaderen via telefoon, email en facebook ... uiteindelijk 4 dagen later via paypal de centjes terug laten boeken, later vernam ik van anderen uit Sas van Gent dat ze vaak bloemen online niet ontvangen, of dat nu te maken heeft met dat verzend-route via belgie en/of Tolweg moet .. geen idee maar dan moet topbloemen.nl niet vermelden *in héél Nederland word bezorgd*

thijs1999
thijs199926 apr. 2020 - 11:32

Hallo, ik ontving een prachtig boeket bloemen van een vroegere vriendin van mijn zoon en later ook van mij . Ik kan nietanders zeggen dan dat de bloemen van Top-bloemen  prachtig waren en lang stonden. Dus van mijn kant absoluut geen klachten.Met vriendelijke groet Marry Volwerk-Franken, marryvolwerk@gmail.com

Werner74
Werner7426 apr. 2020 - 10:20

Ik vond het een zuur item. Iedereen doet zijn best onder deze omstandigheden. Ze zijn inderdaad supercoulant als er iets misgaat. Daarbij staat op de site een duidelijke waarschuwing dat men geconfronteerd wordt met uitzonderlijke omstandigheden, waarbij levering misschien langer op zich laat wachten, en dat de responstijd op een klacht ook langer is dan gebruikelijk. Noem mij een populaire bestelsite, zeker bij verse producten, waar dat niet zo is op het moment. Bij AH.nl zat ook alles vol (is nog geen makkie) en dat vindt iedereen begrijpelijk. Daarbij heel flauw dat men een vergoeding heeft gekregen, het is uitgelegd, en er vervolgens nog een keer contact is opgenomen. Nog is het niet goed genoed. Heel zuur als gezegd...

mesjeu
mesjeu26 apr. 2020 - 9:30

Op 24.03.2020 bloemen laten bezorgen. De juiste bos is op tijd bezorgd. E-mails werden gezonden met de naam van de bloemist en het tijdstip wanneer de bloemen waren aangeboden. Geen klachten. Ligt misschien ook aan de bloemist. Bij Fleurop gaat het ook niet altijd gesmeerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!