Kassa

Klacht over vanillevla zonder vanille terecht

  •  
18-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vanillestokjes 930x520
Optimel vanillevla van FrieslandCampina is misleidend en daarmee in strijd met de wet, heeft de Reclame Code Commissie bepaald. De vanillevla bevat geen vanille terwijl vanwege de naam en andere uitingen op de verpakking de consument dit wel zou mogen verwachten. De zaak werd aangespannen door voedselwaakhond foodwatch.
Uitspraken van de commissie zijn niet bindend. De uitspraak betekent dat de commissie FrieslandCampina aanbeveelt om niet meer op deze manier reclame te maken. Maar of het zuivelbedrijf de verpakking gaat aanpassen is nog onbekend.

'Blij met de uitspraak'

Foodwatch is in ieder geval blij met de uitspraak. ,,Omdat het een belangrijke uitspraak is die voor veel meer producten consequenties kan hebben. Je ziet dat in toenemende mate echte natuurlijke ingrediënten worden vervangen door goedkopere kunstmatige aroma’s. De uitspraak bevestigt nu dat dit onwettig is als dit niet duidelijk is voor de consument'', aldus de organisatie. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

harmsen
harmsen20 feb. 2019 - 17:07

Op veel pakken staat "Vanillevla". Er zit geen vanille in als het gele vla is,maar custard. Custard is eipoeder. Blanke vla  is wel bereid met vanille en verse eieren als bindmiddel plus maizena. Vanille is een duur specerij, vaak alleen per stuk te koop.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!