Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Klacht over vanillevla zonder vanille terecht

18-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vanillestokjes 930x520
Optimel vanillevla van FrieslandCampina is misleidend en daarmee in strijd met de wet, heeft de Reclame Code Commissie bepaald. De vanillevla bevat geen vanille terwijl vanwege de naam en andere uitingen op de verpakking de consument dit wel zou mogen verwachten. De zaak werd aangespannen door voedselwaakhond foodwatch.
Uitspraken van de commissie zijn niet bindend. De uitspraak betekent dat de commissie FrieslandCampina aanbeveelt om niet meer op deze manier reclame te maken. Maar of het zuivelbedrijf de verpakking gaat aanpassen is nog onbekend.

'Blij met de uitspraak'

Foodwatch is in ieder geval blij met de uitspraak. ,,Omdat het een belangrijke uitspraak is die voor veel meer producten consequenties kan hebben. Je ziet dat in toenemende mate echte natuurlijke ingrediënten worden vervangen door goedkopere kunstmatige aroma’s. De uitspraak bevestigt nu dat dit onwettig is als dit niet duidelijk is voor de consument'', aldus de organisatie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!