Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Klacht over spotje met God

16-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NEM-God-spotje.jpg
Bij de Reclame Code Commissie (RCC) zijn klachten binnengekomen over een tv-reclame van de Nederlandse Energie Maatschappij. Dat heeft de commissie maandag bekendgemaakt op haar website.
'Nodeloos kwetsend'
Het animatiefilmpje legt een link tussen het scheppingsverhaal en een commerciële actie voor zonne-energie. Ik zeg, doen!, laat 'God' aan het eind van het filmpje weten.
De klachten die de RCC ontving, komen erop neer dat de reclame in strijd zou zijn met de goede smaak en het fatsoen, nodeloos kwetsend is voor gelovigen en misleidend is.
De Bond tegen het Vloeken heeft ook bij de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) aan de bel getrokken. De bond heeft om opheldering gevraagd over de inhoud van de tv-commercial. ,,Welke keuzes liggen aan deze campagne ten grondslag? Is de NEM zich bewust van het feit dat een dergelijk filmpje kwetsend en godslasterlijk is?'', vraagt de bond zich af.
'Niet stoppen'
Algemeen directeur Pieter Schoen van de NEM vindt het ,,heel vervelend'' dat mensen aanstoot hebben genomen aan het tv-spotje. ,,We willen niet spotten met het scheppingsverhaal, maar op lichtvoetige wijze zonne-energie onder de aandacht brengen'', zei Schoen.
Volgens hem loopt de campagne goed en zijn de positieve reacties in de meerderheid. ,,We zijn niet van plan ermee te stoppen'', aldus de directeur.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!