Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Kindertussendoortjes vaak ongezond'

21-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_kinderopvang_05.jpg
Kindertussendoortjes, zoals koekjes en snoeprozijntjes, zijn vaak ongezonder dan men denkt. Dat zegt de Consumentenbond. Uit onderzoek van de bond blijkt dat producten speciaal voor kinderen vaak negentig tot ruim honderd calorieën bevatten. Dat is veel meer dan de zestig calorieën in een 'volwassen' speculaasje of bastognekoekje.
Maatregelen
De Consumentenbond pleitte er vrijdag voor dat fabrikanten snel maatregelen nemen ,,voor kleinere porties en een gezondere samenstelling van kindertussendoortjes''.
Jumbo
Een van de voorbeelden die de bond noemt zijn de Jumbo Yoghurtrozijntjes. Die lijken misschien gezond, maar bestaan voor de helft uit een ongezonde coating gemaakt van olie en suiker met 1 procent yoghurtpoeder, zegt de Consumentenbond. Ook verpakken fabrikanten koekjes vaak per twee of drie. ,,De porties zijn gewoon te groot en kinderen krijgen daardoor te veel calorieën en suiker binnen'', aldus de bond.
'Lekkere snack voor tussendoor'
Jumbo liet in een reactie weten dat het de yoghurtrozijntjes niet profileert ,,als gezond, maar als lekkere snack voor tussendoor''. De supermarktketen voegt er aan toe: ,,In onze winkels zijn voldoende tussendoortjes te vinden die wel gezond zijn, zoals snoeptomaatjes. De keuze laten wij altijd aan de klant.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!