Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kinderspaarrekening levert nauwelijks meer wat op

11 jan 2018
  •  
leestijd 1 minuten
spaargeld sparen geldkist 930 520
Sparen voor je kind levert nauwelijks meer wat op. Uit onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl blijkt dat de gemiddelde rente op een vrij opneembare kinderspaarrekening het afgelopen jaar is gedaald van 0,49 naar 0,28 procent.

Lage rentes

Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl ziet dat vooral bij de grootbanken de rentes voor een kinderspaarrekening erg laag zijn geworden. ‘Bij ABN AMRO en Rabobank gelden al rentes van 0,05 en 0,10 procent voor sommige kinderspaarrekeningen’, zegt Bulthuis.
Toch krijgen kinderen bij veel banken nog wel een iets hogere rente dan volwassen spaarders. Bij bijvoorbeeld SNS Bank krijg je op de rekening ‘Jeugd Sparen’ 0,45 procent rente, terwijl de rente op de reguliere internetspaarrekening 0,25 procent is.

Instrument

Een kinderspaarrekening is voor banken een instrument om klanten al op jonge leeftijd aan zich te binden. De kans is groot dat het inmiddels volwassen ‘kind’ bij deze bank blijft. Daarnaast weten banken dat het geld op een kinderspaarrekening lang blijft staan, dus hebben ze er meestal een hogere rente voor over.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!