Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kinderschoentjes lopen achter

26-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderschoenen.jpg
De schoenenbranche heeft het crisisjaar 2009 afgelopen jaar van zich afgeschud. Dat was vooral te danken aan hogere prijzen, waardoor de omzet over de hele linie hoger uitkwam. Dat meldde brancheorganisatie cbw-mitex woensdag.
Mannen hebben het afgelopen jaar een heuse inhaalslag gemaakt waar het gaat om schoenen. De omzet van herenschoenen kwam bijna 7 procent hoger uit en dat was volgens cbw-mitex vrijwel geheel te danken aan meer verkochte paren.
De omzet van kinderschoenen nam met 4,1 procent toe, maar dat was uitsluitend te danken aan hogere prijzen. Het aantal verkochte kinderschoentjes daalde met 4,6 procent. Bij de vrouwen bleef de verkoop in aantallen vrijwel gelijk, dankzij hogere prijzen kwam de omzet in dat segment 6,4 procent hoger uit.
Vooral in de maand november werd flink meer omzet behaald met dank aan de kou en de sneeuw. Snowboots vonden gretig aftrek maar schoenenverkopers zijn ook dolgelukkig met de populariteit van de prijzige Uggs. In de zomer liepen vooral dames en masse weg met Birckenstocks.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!