Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kinderrechtenorganisaties: verplicht mazelenprik

14 mei 2019
  •  
leestijd 1 minuten
injectienaald spuit vaccineren 930 520 prik griepprik
Kinderrechtenorganisatie KidsRights wil verplichte inentingen tegen mazelen, nu de vaccinatiegraad in Nederland maar niet omhoog wil. "Verplichte vaccinatie tegen mazelen lijkt onontkoombaar. Nederland is nu vier jaar op rij onder een vaccinatiegraad van 95 procent gezakt, de grens die door de Wereldgezondheidsorganisatie als veilig wordt aangehouden", zegt Marc Dullaert, voorzitter van kinderrechtenorganisatie KidsRights en oud-Kinderombudsman in de Volkskrant.
Dinsdag brengt KidsRights de jaarlijkse KidsRights Index uit in 181 landen, in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam. In deze index worden landen gerangschikt naar de mate waarin zij het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties naleven. Net als vorig jaar staat Nederland zesde. In het domein gezondheid is Nederland echter tien plaatsen gezakt, omdat kinderen minder goed beschermd zijn als gevolg van de te lage vaccinatiegraad.
Bron: ANP en Volkskrant

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!