Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kinderen worden dikker als ouders ze te dik vinden

03-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
school kinderen 930 x 520
Uit onderzoek gedaan door The Guardian blijkt dat kinderen van ouders die vinden dat ze te dik zijn sneller aankomen. Eerder werd veelal aangenomen dat ouders die vinden dat hun kinderen te dik zijn, ze juist meer laten sporten.
Uit het onderzoek blijkt dat het niet uit maakt welk gewicht het kind heeft. Wanneer de ouders het kind te dik vinden ze over het algemeen sneller en meer aankomen dan andere kinderen. Zelfs als het kind helemaal geen daadwerkelijk overgewicht heeft is het effect hetzelfde. 
Bijna een viijfde van de onderzochte kinderen had op hun vierde al overgewicht. 80% van de ouders vond hun gewicht normaal of bijna normaal was voor kinderen van hun leeftijd. De overige kinderen waarvan de ouders vonden dat ze te zwaar waren kwam meer aan dan de kinderen die door hun ouders als 'normaal' werden gezien.
Waarom dit gebeurt is voor de onderzoekers niet helemaal duidelijk. Vermoed wordt dat het te maken heeft met het stigma dat over overgewicht bestaat. Kinderen die te maken krijgen met de vooroordelen van obesitas vinden het moeilijker om met hun gewicht om te gaan. Bron; T he Guardian
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!