Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kinderen uit Rotterdam leven het vaakst in bijstandsgezin

23-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kind ouder 930 520
In Rotterdam wonen de meeste kinderen uit een bijstandsgezin. Deze kinderen wonen voornamelijk in de grote steden. Ook in Heerlen, Amsterdam, Groningen en Den Haag groeien veel kinderen op in een gezin in de bijstand. Dit blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 
Aantal kinderen neemt toe
Het aantal kinderen dat opgroeit in een gezin dat afhankelijk is van de bijstand neemt toe. Vorig jaar ging het om 226.000 kinderen, een toename van 1,3 procent vergeleken met het voorgaande jaar. Dat komt neer op 6,7 procent van alle kinderen in Nederland. Hoewel het aantal kinderen in bijstandsgezinnen toenam, is het aantal gezinnen dat bijstand ontvangt ongeveer gelijk gebleven. Gemiddeld zijn er dus meer kinderen per gezin.
Vooral kinderen van Syrische afkomst
Volgens het statistiekbureau is de toename voor het grootste deel toe te schrijven aan kinderen van Syrische herkomst. De afhankelijkheid van de bijstand is bij de niet-westerse gezinnen vooral bij grote gezinnen van Marokkaanse herkomst groot.

Meer over:

kinderen, cbs, bijstand
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!