Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kinderen krijgen les in vreemde talen laat

22-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
school_03.jpg
Nederlandse leerlingen krijgen relatief laat hun eerste lessen in vreemde talen. In de klas worden de vreemde talen minder gesproken dan in andere landen. Maar toch scoren Nederlandse scholieren goed in Engels en Duits. Dat blijkt uit Europees onderzoek naar de vaardigheid van leerlingen in vreemde talen.
Engels
De meeste Nederlandse kinderen krijgen Engels vanaf groep 7 van de basisschool. Dat is later dan het vreemdetalenonderwijs in de meeste andere landen die meededen aan het onderzoek.
Tijdens de les
Hoe vaker een vreemde taal gebruikt wordt tijdens de les, hoe beter leerlingen leren luisteren, lezen en schrijven in die taal. Volgens Cito, die het onderzoek voor Nederland uitvoerde, is meer gebruik van Engels en Duits tijdens de lessen dan ook het overwegen waard.
Onderzoek
Het onderzoek werd uitgevoerd in 16 Europese landen. De twee meest onderwezen vreemde talen werden meegenomen. Voor Nederland zijn dat Engels en Duits.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!