Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kinderen krijgen hoortoestel weer vergoed

18-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderen2_21.jpg
Hoortoestellen voor kinderen tot achttien jaar worden in 2016 weer vergoed. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) kondigde donderdag aan ze de verplichte eigen bijdrage die de ouders nu moeten betalen, gaat schrappen.
Haast met de maatregel
Schippers kwam daarmee tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer. Die wil niet wil dat kinderen een achterstand oplopen omdat ze geen goed hoortoestel hebben omdat hun ouders de eigen bijdrage niet kunnen betalen. De Kamer wil haast maken met de maatregel, waar de minister eerder nog nader onderzoek naar wilde laten doen.
Nieuwe regeling
De bewindsvrouw bekijkt verder of fysiotherapie voor chronisch zieken toch weer vergoed kan worden. Sinds 2012 moeten mensen de eerste twintig behandelingen bij de fysiotherapeut zelf betalen, bij volwassenen met een chronische aandoening volgt vanaf de 21ste behandeling wel weer vergoeding. Schippers hoopt dat ze over een jaar met de Kamer kan praten over een nieuwe regeling die dan in 2017 zou kunnen ingaan.
Ingrijpende behandelingen
Ook de mentale begeleiding bij kanker en andere ingrijpende ziekten moet beter, vinden Schippers en Kamer. De bewindsvrouw wil van de ziekenhuizen en verzekeraars horen waarom deze zorg bij ingrijpende behandelingen eigenlijk nog niet overal vanaf het begin wordt gegeven. ANP

Meer over:

gehoor, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!