Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kinderen geen bezwaar bij AMC

11-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
baby-voeten_01.jpg
Het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam heeft sinds donderdag een nieuwe afdeling speciaal voor de behandeling van zuigelingen. Het Tweede Kamerlid Eelke van der Veen (PvdA) opende dit nieuwe gedeelte van het ziekenhuis, dat onderdeel is van het Academisch Medisch Centrum (AMC).
De nieuwe afdeling zuigelingen is ingericht om tijdens de verzorging van zieke baby's het gezinsleven zoveel mogelijk in stand te houden. Om ouders in de omgeving van patiëntjes te kunnen laten verblijven, zijn alle kamers voorzien van een badkamer en een slaapbank. Bovendien zijn er twee speciale kamers waar hele gezinnen bij langdurige opname kunnen intrekken. Ook is er een gezamenlijke huiskamer voor overnachtende ouders. Met de oplevering van de zuigelingenafdeling is de eerste fase van de zogenaamde Metamorfose klaar. Metamorfose is de grootschalige verbouwing en vernieuwing van het academische kinderziekenhuis. Die ging in september 2008 van start. Het project kost naar verwachting 30 miljoen euro kost en zal in 2013 gereed zijn. In het Emma Kinderziekenhuis AMC komen per jaar bijna 50.000 kinderen binnen op de polikliniek en worden ruim 5000 kinderen opgenomen.  ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!