Kassa

Kinderboek over de troonswisseling

01-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boekenkast_02.jpg
Sinds Beatrix haar aftreden heeft bekendgemaakt, zijn al talloze boeken aangekondigd over de gaande koningin en de komende koning, maar nu is er ook een kinderboek over de troonswisseling. Vrijdag is het boek Een kroontje voor prinsje Alexander verschenen, van het auteursduo Marianne Busser en Ron Schröder.
Prinsje Alexander
In het boek voor kinderen vanaf 3 jaar ziet ,,het kleine prinsje Alexander dat de koningin heel moe is en dat ze net als heel veel mensen aan wat leuke dingen toe is''. In het verhaal oefent Willem-Alexander voor zijn rol als koning, met netjes eten, lintjes doorknippen en het dopen van schepen.
Illustraties premier
Voor uitgeverij Unieboek Het Spectrum kwam de aankondiging van de gebeurtenis heel wat later dan verwacht. Marijke Duffhauss maakte al 10 jaar geleden de illustraties voor het kinderboek. Al die tijd lagen de tekeningen in een kluis. Na de televisietoespraak van Beatrix heeft Duffhaus de tekeningen van voormalig premier Balkenende snel vervangen door illustraties van de huidige, Mark Rutte. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!