Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kind mag meer risico nemen van moeder

20 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
sport kinderen 930x520
Moeders zijn eerder bereid hun kinderen risico’s te laten nemen tijdens het spelen dan de vaders. In een onderzoek van VeiligheidNL en Stichting Opvoeden.nl geeft 30 procent van de moeders aan hun kinderen aan te moedigen risico’s te nemen tijdens het spelen, tegen 16 procent van de vaders. Dat meldt het AD.
Op de vraag over risicovol spelen: ‘zou jij je kind toestaan wat jij vroeger deed?’ antwoordt 58 procent van de vaders 'nee'. Bij de moeders ligt dat percentage aanmerkelijk lager: 41.
Waarom juist vaders minder risico’s willen nemen tijdens het spelen, weten VeiligheidNL en Stichting Opvoeden.nl (nog) niet.

Zorgen

De organisaties achter het onderzoek maken zich al langer zorgen om ‘té beschermd spelen’. Uit Noors onderzoek blijkt dat dit grote gevolgen heeft voor de ontwikkeling van kinderen. Risicovol spelen zorgt voor meer zelfvertrouwen en heeft een positieve invloed op de fysieke gezondheid, doorzettingsvermogen en de sociale vaardigheden van een kind.
Bron: AD/ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!