Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Kilometervreters betalen veel meer premie'

13-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_snelweg_43.jpg
Veel kilometers maken, betekent vaak ook meer verzekeringspremie betalen. De premieverschillen kunnen echter oplopen tot wel 600 procent, blijkt uit vrijdag gepubliceerd onderzoek van de Consumentenbond.
Verzekeringspremie
Ongeveer twee derde van de autoverzekeraars weegt het aantal kilometers mee voor de verzekeringspremie. De grens voor een premieverhoging ligt veelal bij 7000, 12.000, 15.000, 20.000 en 25.000 kilometer per jaar.
Voor de WA-dekking van een willekeurige auto bij PolisVoorMij is het verschil maar liefst 600 procent, stelt de Consumentenbond. Dat is het verschil tussen iemand die weinig kilometers maakt (1000 kilometer per jaar) en die heel veel rijdt (50.000 kilometer per jaar).
Cascopolissen
,,Bij De Kilometerverzekering KM is het aantal kilometers eveneens belangrijk. Wie meer dan gemiddeld op de weg zit, betaalt daar bij zowel WA- als cascopolissen ruim drie keer zoveel premie als iemand die nauwelijks rijdt.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!