Kassa

Kiloknallers prominent in kerstfolder supers

22-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vlees Suermarkt 930x520
Van alle vleesaanbiedingen in de kerstfolders van supermarkten gaat het in zeven op de tien gevallen (68 procent) om kiloknallers, vlees zonder dierenwelzijnskeurmerk. Dat meldt Wakker Dier, dat de kerstfolders van Albert Heijn, Jumbo, Plus, Aldi, Lidl, Hoogvliet, Dirk en DekaMarkt heeft nageplozen.

Alleen Plus heeft meer keurmerkvlees in folder

Alleen Plus heeft volgens de stichting meer keurmerkvlees dan kiloknallers in de folder staan. Van de 365 vleesaanbiedingen die Wakker Dier telde in de kerstfolders, was er maar één biologisch. Van het gourmetvlees is 54 procent een kiloknaller en bij varkensvlees is dat meer dan de helft.

Geen kerstgedachte bij dieren

,,De kerstgedachte gaat blijkbaar niet op voor de dieren die op ons bord eindigen”, aldus een woordvoerster. ,,Om klanten de winkels in te lokken stunten supermarkten massaal met dierenleed.'' ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

tenormin
tenormin22 dec. 2017 - 14:27

Was me opgevallen dat PLUS bijna alles met keurmerkvlees verkoopt. Alleen met de kip kan je kiezen: de "knal" prijs of "beter leven" kip. En als men niet voldoende inkomen heeft, gaat men, ik zou zeggen uiteraard, voor de goedkopere kip.

leenpres
leenpres22 dec. 2017 - 13:20

Wordt het niet eens tijd dat deze gekke van wakker dier een waker worden .Snappen ze nog steeds niet dat er mensen zijn die niet bij een keur slager kunnen kopen omdat dat te duur is Wordt het niet eens tijd dat deze klanten eens gaan werken voor hun geld en niet van ons geld niks doen 

1 Reactie
dokun
dokun22 dec. 2017 - 13:57

Iedereen weet dat er mensen zijn die weinig geld hebben. Daar gaat het hier helemaal niet om!! Het gaat hier om promoten van FOUT vlees!!  Als je een beetje shopt kun je voor dezelfde prijs of hooguit enkele dubbeltjes per kilo meer vlees kopen van dieren die een ietsje beter leven hebben gehad.. En dan hoef je helemaal niet naar een keurslager(die trouwens ook veel fout vlees verkoopt!). . Gelijk weer beginnen dat mensen maar moeten gaan werken voor hun geld, zegt heel erg veel over u. Waar haalt u die  complete nonsense vandaan.? U heeft geen enkel idee waar u het over heeft en roept maar wat.  Last van nare opborrelende onderbuikgevoelens...?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!