Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kifid hervat behandeling woekerpolisklachten

03-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520 geld
Het financiële klachteninstituut Kifid hervat de behandeling van ruim zevenhonderd aangehouden klachten over woekerpolissen. Bij de behandeling gebruikt het uitspraken van de Commissie van Beroep van het Kifid over vijf richtinggevende zaken als leidraad.

Hervat

De honderden zaken werden eerder allemaal aangehouden om af te wachten wat er uit die beroepszaken zou komen. Nu de uitkomsten daarvan bekend zijn worden de behandelingen fasegewijs hervat. De klachten worden zo veel mogelijk gegroepeerd, als ze bijvoorbeeld over dezelfde beleggingsverzekering gaan, en vervolgens een voor een behandeld.

Jarenlange kwestie

Woekerpolissen zijn beleggingsverzekeringen waarbij veel te hoge kosten in rekening zijn gebracht. De kwestie speelt al jaren. Claimorganisaties proberen namens gedupeerden schadevergoedingen los te krijgen bij verzekeraars als Nationale-Nederlanden, ASR en het toenmalige Reaal. Dat verloopt echter zeer traag en er lopen verschillende juridische procedures door elkaar heen. ANP

Meer over:

kifid, woekerpolis
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!