Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Kiezers al maanden nauwelijks in beweging'

20-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Stemmen_07.jpg
De kiezers komen volgens onderzoeksbureau Ipsos al maanden nauwelijks in beweging. Sinds 20 november is het politieke landschap vrijwel onveranderd. Ipsos noemt dat opvallend omdat kiezers sinds het wegvallen van de zuilen steeds jachtiger zijn geworden. Op 18 maart zijn er Provinciale Statenverkiezingen, die ook de samenstelling van de Senaat bepalen.
Fors verlies
In de laatste peiling van Ipsos staat de VVD op 27 zetels, 1 minder dan een week geleden. De PvdA komt uit op 13, 1 meer dan vorige week. Voor de twee regeringspartijen is dat een fors verlies. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van september 2012 haalde de VVD 41 zetels en de PvdA 38.
De PVV zou volgens Ipsos 27 zetels krijgen als er nu verkiezingen waren, een winst van 12 vergeken met de laatste stembusgang. Ook D66 zou flinke winst boeken en eveneens uitkomen op 27 zetels (plus 15). De SP zou 18 zetels halen (plus 3) en het CDA 15 (plus 2).
De politieke barometer van Ipsos wordt gehouden onder 1043 Nederlandse kiezers. ANP

Meer over:

stemmen, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!