Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Kiezer voelt wel voor vervroegde verkiezing'

26-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stemmen930x520
De meeste kiezers lijken wel te voelen voor vervroegde verkiezingen. VVD-mastodont Hans Wiegel opperde onlangs de stembusgang al in januari te houden omdat de campagne nu al zo vroeg is begonnen en omdat er toch nog maar weinig echte besluiten zullen vallen. Een nieuwe regering kan dan twee maanden eerder beginnen.
Voor
Volgens de wekelijkse peiling van Maurice de Hond onder het volk kan 64 procent zich daar wel in vinden. Onder de voorstemmers vooral PVV-kiezers (82 procent), SP (69 procent) en CDA (65 procent). Een kwart is er tegen, vooral vanuit PvdA-huize.
De verkiezingen staan gepland voor medio maart volgend jaar.
Kleine verschuivingen
In deze week van de Troonrede en de Algemene Beschouwingen ziet Maurice de Hond alleen maar kleine verschuivingen in het stemgedrag. De VVD stijgt een zetel naar 27 en omdat de PVV (weer) een zetel daalt naar 28, is het verschil tussen die twee er nog maar eentje. In een periode van vijf weken daalde de PVV zeven zetels.
VVD en 50PLUS zijn het best uit de startblokken gekomen bij de verkiezingscampagne 2017, met elk een winst van drie zetels in vijf weken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!