Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Kiemgroente hoogstwaarschijnlijk bron EHEC'

09-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
doctor-stethoscope_21.jpg
Hoogstwaarschijnlijk zijn kiemgroenten als taugé de oorzaak van de EHEC-epidemie in Duitsland.
Dat heeft het Robert Koch Institut (RKI), vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, bij monde van directeur Reinhard Burger vrijdag naar buiten gebracht. Het instituut houdt zich bezig met het onderzoek naar en de bestrijding van infectieziekten.
De Duitse regering is blij dat er meer duidelijkheid voor de consument is gekomen. ,,Wij zijn behoorlijk opgelucht'', zei minister Ilse Aigner van Landbouw vrijdag. De nieuwe minister van Volksgezondheid, Daniel Bahr, beklemtoonde dat het goed is dat de waarschuwingen voor tomaten, komkommers en sla nu kunnen worden beperkt. Voor de burgers is daardoor duidelijker, hoe zij zich kunnen beschermen.
Bahr wees erop dat het aantal meldingen van mensen bij wie een infectie met de EHEC-bacterie is vastgesteld, duidelijk afneemt. Daardoor hebben de ziekenhuizen meer lucht gekregen om de patiënten goed op te vangen, aldus Bahr.
ANP

Meer over:

ehec, taugé, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!