Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

KFC scoort hoog op kippenwelzijn, Burger King juist laag

19-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2291 keer bekeken
  •  
kip 930x520

De grote fastfoodketens in Nederland scoren heel verschillend als het gaat om hun inzet op het gebied van kippenwelzijn. Jaarlijks maakt dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection een lijst op basis van onderzoek. Hierbij eindigt kipketen KFC dit jaar opnieuw op de hoogste plaats en blijft rivaal Burger King juist achter. De ketens hebben nog niet gereageerd op de bevindingen.

KFC soort met name hoog doordat het bedrijf zich vastlegt aan verschillende welzijnsverbeteringen voor de kippen die gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van meer bewegingsruimte voor kippen en het doorvoeren van standaarden als het gebruik van trager groeiende kippenrassen. Dit beleid zorgt er volgens World Animal Protection voor dat miljoenen kippen per jaar een beter leven krijgen.

Daarnaast zeggen de onderzoekers enige vooruitgang te zien bij Domino's Pizza en New York Pizza. De pizzaketens tekenden het zogeheten 'Better Chicken Commitment'. Wel moeten de uitvoering en resultaten daarvan nog worden gerapporteerd.

Burger King weigert van de plofkip af te stappen

Burger King krijgt de score 'zeer slecht' en staat daarmee staat nog onder bijvoorbeeld McDonald's op de lijst. "Anders dan veel andere bedrijven weigert Burger King om van de plofkip af te stappen", zegt Julia Bakker, campagnemanager Farming bij World Animal Protection Nederland. Wel heeft Burger King tegenwoordig een aantal vegetarische en veganistische opties op het menu. Onderaan de Nederlandse ranglijst staan ook Starbucks en Subway.

Verschillen per land te zien

Er worden met verschillende lijsten per landen gewerkt, vanwege de grote verschillen tussen de ketens per land waarin ze actief zijn. Zo heeft World Animal Protection Burger King in enkele andere landen beduidend hoger op de lijst gezet. Starbucks en Subway scoren in de Verenigde Staten eveneens beter. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!