Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Keurmerk voor cadeaukaarten

11-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cadeaubon_02.jpg
Branchevereniging Verenigde Betaal Instellingen Nederland (VBIN) vindt dat er een keurmerk moet komen voor cadeaukaarten. Dit om de wildgroei in de markt te bestrijden.
Consumentenvertrouwen
Ook moet het keurmerk voor een verbeterd consumentenvertrouwen zorgen. De vereniging is voor een keurmerk, ook vanwege de problemen rond de Free Record Shop-cadeaukaarten , die niet meer geldig waren na het faillissement van de zaak, terwijl een aantal winkels nog wel open is.
Professionaliseringsslag
Bestuurslid van VBIN Martin de Wilde: “De cadeaukaartenbranche is in enorme ontwikkeling en groeit snel. Dat betekent ook dat er wildgroei kan ontstaan”. In de loop van 2014 moet het keurmerk geïntroduceerd worden. Het keurmerk is een 'professionaliseringsslag', het wordt alleen toegekend aan partijen die bewezen aan de principes voldoen.
Slechts vijf procent cadeaukaarten gedekt
Eerder bleek uit onderzoek van RetailTrends dat slechts vijf procent (Plus Retail, Keurslager, Groenrijk, Harense Smid en Decathlon) van de cadeaukaarten van de grootste retailers in Nederland extern gedekt is. Dit betekent dat het cadeautegoed verdwijnt als een winkel failliet gaat.
Bron: RetailNews.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!