Kassa

Kerstkaarten mogelijk '25 procent duurder' vanwege papiertekort

20-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
896 keer bekeken
  •  
post brief brieven kaarten postzegels 1127
Kerstkaarten, kalenders en ander drukwerk worden mogelijk 20 tot 25 procent duurder. Daarvoor waarschuwen volgens de NOS drukkerijen en papierproducenten nu de tekorten op de papiermarkt aanhouden. De stijgende energieprijzen zijn hier ook debet aan.
Door problemen met het transport en de grote vraag naar karton, vanwege de toename van het webwinkelen, is er een groot tekort ontstaan aan papierpulp. Dat wordt gebruikt in onder meer luiers, wc-papier, boeken en wenskaarten.
Door het tekort waren er ook al problemen bij de levering van schoolboeken. Ook worden er minder leesboeken gedrukt vanwege het tekort aan papierpulp.

Meer over:

papier, kerstkaarten
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

harrybre
harrybre20 sep. 2021 - 12:01

2021 en nog post versturen als gedurende de tijd van Koning Willem III ?

Girlpower
Girlpower20 sep. 2021 - 10:51

Snap er niks van ! De ondergrondse containers zitten wekelijks vol hier met karton etc en de kliko's zitten ook overvol met papier! Zo erg dat de gemeente zich kapot geschrokken is hoeveel papier en karton er nog opgehaald is hier afgelopen jaar! Waar blijf al dat papier en karton dan ! Wordt dat verbrand of zo !

marleenvanh
marleenvanh20 sep. 2021 - 10:36

Iedereen, die ook maar enigszins de mogelijkheid heeft, de kerst- en nieuwjaars- kaarten digitaal versturen dit jaar! Van 2x per dag 6 dagen per week post bezorgen naar 1x per dag 5 dagen per week. En maar jammeren.... EIGEN schuld Postnl! En wanneer jullie zo doorgaan, kan straks de laatste (kalk)OEN het licht uit doen.....

Erikkkk
Erikkkk20 sep. 2021 - 10:34

En alles wordt maar weer op de pandemie gegooid. Men kan ook geen jaar vooruit denken. Toen de corona er was dacht men dat de wereld stilstond......niet dus!!

kaartendraak
kaartendraak20 sep. 2021 - 9:02

Ja, de post verzint altijd wel een smoes om de kosten van postzegels te verhogen. Als ze het nu eens zouden verlagen, dan sturen meer mensen kaartjes en verdienen ze meer. En elk jaar weer opnieuw zeggen dat ze toch winst gemaakt hebben.....personeel eruit en de kosten omhoog vanwege tekorten overal, zo kan ik het ook.........

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!