Kassa

Gratis kerstdiners in trek bij ouderen

08-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ouderen eten diner 930x520
De gratis kerstdiners van het Nationaal Ouderenfonds zijn steeds meer in trek bij ouderen. De komende feestdagen kunnen dankzij het fonds zevenduizend ouderen genieten van een feestelijk maal. ,,Vorig jaar bleken de diners in rap tempo volgeboekt te zijn. In de hoop aan de grote vraag te kunnen voldoen, hebben we daarom dit jaar nóg meer tafels ter beschikking gesteld", aldus Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds.

Speciale dinerpakketten

Vanwege de grote vraag heeft het fonds zo´n 1250 extra tafels kunnen regelen. Naast driegangendiners in Van der Valk hotels kunnen vrijwilligers nu zelf ook aan de slag met de speciale dinerpakketten. ,,Zo kunnen we in elke regio een diner aanbieden".

Eenzame ouderen

Het Ouderenfonds draagt met de kerstdiners bij aan de vergroting van de sociale wereld van eenzame ouderen. Tijdens de maaltijd kunnen contacten tussen buurtgenoten worden gelegd, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Januari149
Januari1499 dec. 2017 - 2:46

Huh...????    Kerstdiner gratis voor ouderen??  Nog nooit iets over gehoord of gelezen.  Ik ben bijna 69 en zit al 12 jaar alleen met de feestdagen.  Had hier graag over geweten en kan me niet herinneren dit ooit te hebben gelezen ergens.  Jammer. Waar en hoe had ik deze info kunnen vinden? Mvg,  E. Hagenus

tenormin
tenormin8 dec. 2017 - 17:51

Ben in ieder geval blij dat alle Valken eraan meewerken.

manwijf
manwijf8 dec. 2017 - 12:54

Als je bedenkt, dat de meeste ouderen kinderen hebben, dan is het eigenlijk de droefheid ten top dat je met de feestdagen in je eentje zit. Ook zij waren ooit jong en hebben alles gegeven voor de opvoeding van hun kroost. Net als jonge ouders dat nu denken te doen. Maar dit is je voorland, denk ik altijd. Want over 25 jaar zal het niet anders zijn. Daarom, ben ik blij dat ik deze beker aan voorbij heb laten gaan. Verzorgingstehuis waar mn schoonmoeder zat, zag je nauwelijks familie. Hoe triest. Vluchtelingen krijgen meer aandacht, dan onze ouderen. Maar ja dat scoor je ook meer punten mee.

mariovdmade
mariovdmade8 dec. 2017 - 12:02

Tijdens de kerst ipv tijdens kerstevangelie 

mariovdmade
mariovdmade8 dec. 2017 - 12:01

Een geweldig initiatief om onze ouderen tijdens de kerstevangelie uit hun isolement te halen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!