Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kerstbomen staan klaar in natuurgebieden

01-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kerstboom_21.jpg
Wie dit jaar goedkoop of zelfs voor niets aan een kerstboom wil komen, moet zelf aan de slag. In tal van natuurgebieden is het de komende weekeinden mogelijk om zelf een boom om te zagen.
Liefhebbers
Nationaal park De Hoge Veluwe heeft zagen klaarliggen voor liefhebbers van een grove den. Deze bomen groeien op de open stuifzandgebieden. Het is noodzakelijk om deze dennen grotendeels weg te halen, anders zouden de stuifzandgebieden dichtgroeien. Omdat het park geholpen is met veel liefhebbers van een zelf gezaagde boom, mag de den gratis mee naar huis.
Staatsbosbeheer heeft onder andere in het Kuinderbos in Flevoland en in de Schoorlse Duinen in Noord-Holland kerstbomen in de aanbieding. Wie in de duinen wil zagen of graven, moet zich van tevoren aanmelden. Natuurmonumenten stelt landgoed Hollandse Bossen in Noord-Brabant open. Hier moeten bomen worden verwijderd van heidevelden. Chocolademelk en glühwein staat overal klaar. ANP

Meer over:

kerst, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!