Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Kerst brengt dit jaar zware griep'

16-12-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
griep_12.jpg
Nederland moet zich opmaken voor een mogelijk zwaar griepseizoen. Een Amerikaans virus dreigt over te steken naar Europa, meldt De Grote Griepmeting, aldus het AD. Het griepvaccin van dit jaar is niet afgestemd op het nieuwe virus.
Influenza uit Verenigde Staten
De organisatoren van de nationale griepmeting baseren hun zorgen op een nieuwe type influenza dat in de Verenigde Staten is opgedoken. Iets meer dan de helft van de ziektegevallen wordt veroorzaakt door het nieuwe virus.
,,Als dit type A/H3N2 in Europa de kop opsteekt, kan de griep hier ook sterker pieken dan in voorgaande jaren", zegt Carl Koppeschaar, sinds 2003 de drijvende kracht achter de Grote Griepmeting. ANP/AD Tips ter preventie
Goede nachtrust
Een goede nachtrust zorgt voor een verbeterde weerstand. Ook stress is niet goed voor je weerstand. Hoe slechter je slaapt, deste vatbaarder je bent voor griep.
Kamer doorluchten
Zorg ervoor dat je huis goed doorlucht. Ook in de winter is het van belang dat je slaapkamer goed ventileert. Doe dus een raam open na het slapen.
Eetpatroon
Voeding is erg belangrijk voor een goede weerstand. Zorg voor een evenwichtig eetpatroon. Hierbij zijn fruit en groente essentieële etenswaren. Ook hierbij geldt: een verbeterde voeding, verbetert je weerstand.
Afstand
Zorg dat de mensen waarmee je spreekt op afstand blijven. Griep wordt overgedragen via anderen. Wie niest of hoest, sprayt speeksel in het rond. Juist speeksel draagt een virus gemakkelijk over op anderen.
Warme longen
Zorg ervoor dat je goed warm blijft. Onze longen kunnen ons goed beschermen tegen een bacteriën. Hou kouder het is, hoe slechter de longen echter hun werk kunnen doen. Draag dus een sjaal in de winter en kleed je warm aan.
Vitamine D
Het is van belang dat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Zorg ervoor dat je ook genoeg aan vitamine D in je lichaam hebt. Deze vitamine zorgt ervoor dat je goed gewapend bent tegen infecties. Zonlicht voedt je lichaam met vitamine D en vette vis is ook rijk aan deze vitamine. Bron: www.mensengezondheid.info.nl

Meer over:

griep, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!