Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kermis niet blij met bemoeienis ritprijs

16-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1329617_73472220.jpg
Kermisexploitanten willen niet langer dat gemeenten de maximumritprijs van attracties bepalen. Exploitanten van voornamelijk kinderattracties hebben een petitie opgesteld waarin ze zich verzetten tegen de bemoeienis van gemeenten met de ritprijzen, zo blijkt uit de website van de nationale bond van kermisbedrijfhouders Bovak.
Niet meer rendabel
Volgens de Bovak loopt de bemoeienis van gemeenten de spuigaten uit. Het is niet meer rendabel om voor ritprijzen tot 1,20 euro te werken, aldus de exploitanten. ,,Het is niet meer op te brengen, zeker gezien de hoge pachtsommen, bijkomende kosten, brandstofprijzen en verzekeringen''.
'Kermis moet betaalbaar blijven'
In de petitie vragen de exploitanten de verantwoordelijke gemeenteambtenaren om voorafgaande aan de verpachtingen van 2012 in gesprek te gaan over de klachten. ,,We willen ervoor zorgen dat de Nederlandse kermissen betaalbaar blijven voor het publiek, maar ook voor de exploitanten'', luidt de tekst in de petitie.
ANP

Meer over:

kermis, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!