Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kentekenbewijs kwijt met opgevoerde brommer

14-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
scooter360210.jpg
De politie neemt voortaan het kentekenbewijs in als ze iemand betrappen met een opgevoerde brommer. Daarnaast krijgt de eigenaar van de bromfiets een bekeuring en 2 weken de tijd om te laten zien dat zijn of haar voertuig in originele staat is teruggebracht. Om het kentekenbewijs terug te krijgen moeten de bromfietseigenaren ook het materiaal inleveren waarmee het voertuig was opgevoerd.
Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdag bekendgemaakt. Als een opgevoerde brommer niet binnen 14 dagen in originele staat is teruggebracht, dan wordt het kentekenbewijs naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gestuurd en geschorst.
De nieuwe aanpak komt uit Urk. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) was daar dinsdag om te vertellen dat hij de werkwijze van de politie Urk opneemt in zijn actieprogramma 'Minder regels, meer op straat'. De landelijke invoering van de aanpak uit Urk zou per jaar een winst in werkkracht opleveren van 75 voltijdswerkende agenten. Zo hoeft de politie niet meer de bromfietsen voor onderzoek op het bureau te houden.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!