Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kat en hond heten nog steeds Luna en Tijger

11-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hond_01.jpg
De top 5 van Nederlandse honden- en kattennamen is dit jaar precies hetzelfde als in 2011. Luna heeft ook dit jaar de koppositie bij de hondennamen, katteneigenaren noemen hun salontijger nog steeds het liefst Tijger(tje). Dat blijkt uit gegevens die huisdierverzekeraar Proteq Dier & Zorg woensdag heeft gepubliceerd.
De plaatsen twee tot en met vijf blijken voor zowel honden als katten ook bestendig te zijn: in park en bos worden na Luna Max, Diesel, Bo en Lady het vaakst geroepen. Katers en poezen heten ook vaak Luna, die naam komt voor hen op de tweede plaats. Daarna zijn Simba, Gimo en Max het populairst.
Proteq heeft er geen verklaring voor dat de beide top 5's dit jaar hetzelfde zijn als vorig jaar. ,,Wat we wel merken is dat de hond en de kat een volwaardig gezinslid zijn geworden. Een prettig klinkende naam hoort daar ook bij'', meent directeur Martijn Meijlink.
In 2011 verdreef bij de honden Luna Max van de eerste plaats. Tijgertje is al wat langer lijstaanvoerder: die kattennaam staat sinds 2009 bovenaan.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!