Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kassa's nieuwe platform: BOKS

21-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-10-20 om 16.00.17
BOKS is Kassa's nieuwe platform voor mensen met een beperking. De inhoud van allerlei verschillende belangengroepen komt hier samen. Het gezamenlijke belang is het toegankelijker en beter maken van Nederland voor mensen met een beperking. Je vindt het platform hier .
'De meest toegankelijke gemeente van Nederland'
Daarnaast doen we met BOKS mee aan de verkiezing van 'De meeste toegankelijke gemeente van Nederland'! Iedereen met en zonder beperking kan stemmen op zijn of haar gemeente. Stemmen kan hier . Eind februari volgt de uitslag.
In de uitzending van zaterdag 21 oktober 2017 zitten Roos Prommenschenckel en Gerard de Nooij aan tafel om te praten over onder andere de verkiezing.
Ongehinderd
Gerard de Nooij is oprichter van Ongehinderd. Dat is een maatschappelijk gedreven onderneming die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. De Nooij liep op zijn 23ste door een motorongeval een dwarslaesie op. Na zijn revalidatie ervaart hij letterlijk welke drempels er in het alledaagse leven zijn nu hij gebruik maakt van een rolstoel. Hij besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten en richt Ongehinderd op. In de studio praat Gerard over het belang van betere toegankelijkheid.
Roos Prommenschenckel Fountdation
Roos Prommenschenckel vertegenwoordigt haar eigen foundation. In 2006 won Roos Prommenschenckel de allereerste Mis(s) verkiezing voor vrouwen met een lichamelijke beperking. Sinds die tijd gebruikt zij haar bekendheid om de positie van mensen met een lichamelijke beperking in Nederland te verbeteren. Kort geleden lukte het haar na jaren strijd om ‘alle stations’ versneld rolstoeltoegankelijk te krijgen in 2025, waar eerder de deadline op 2045 lag. Nederland telt 380 stations waarvan NS op 270 rijdt. Op 160 daarvan kunnen rolstoelers nu niet ‘instappen’.
Groepen in BOKS
Beiden zijn vertegenwoordigd op het platform BOKS, waar binnenkort meerdere groepen zijn vertegenwoordigd, zoals Nederland Onbeperkt, Wij Staan Op, Zilverweb en Wheelchair Maffia.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!