Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kassa’s bloembollentest!

30-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2226 keer bekeken
  •  
Bloembollen test tulpen narcissen 930
Het is de langste test die we ooit bij Kassa hebben gedaan. Afgelopen herfst begonnen we met de bloembollentest. En vandaag kunnen we eindelijk het resultaat laten zien. Welke Narcissenbollen zijn het mooist?
We kochten in verschillende winkels en webwinkels, 7 verschillende merken met narcissenbollen. We hebben de  prijzen omgerekend naar 1 bol.
Alle bollen worden getest bij  BQ Support  in Lisse. Dit is een bedrijf dat de bloembollen uit de bollenindustrie onderzoekt en beoordeelt op kwaliteit en wereldwijd bedrijven hierin adviseert, onderzoeken onze bollen nauwkeurig. Specialist diagnostiek Paul van Leeuwen en controleur en docent Monique van Grieken onderzoeken voor ons de tulpen- en narcissenbollen.
Zure en rotte bol
In de zakken van Jub, Baltus en Natural Bulbs zaten een rotte narcisbol.
Uitslag
In deze uitzending kijken we hoe de Narcissen tot bloei zijn gekomen. Monique van Grieken bekijkt elke bak nauwkeurig en komt tot de volgende uitslag:
Dure Bollen
De bollen van Natural Bulbs worden met de hand ingepakt en mede daarom zijn de bollen de duurste uit deze test.
Action Bloembollen
Opvallend is dat het merendeel van de bollen van Action niet tot bloei zijn gekomen. We hebben de bloembollen van de Action nog nader laten onderzoeken door BQ Support en wat blijkt? Er zaten helemaal geen bloemen in de bol. Volgens de branchevereniging bloembollen Holland komen deze bollen uit Engeland en door de zeer warme en droge zomer van afgelopen jaar, kan dit gebeuren met de bollen.
Action laat ons weten te zijn geschrokken van de uitkomst van de bloembollentest. Ze zeggen: “Wij willen onze klanten een goed product bieden, daarom kopen we bloembollen in met een keurmerk dat de kwaliteit zou moeten garanderen. Wij vinden dat wij en onze klanten te kort zijn gedaan door leverancier en de stichting die het keurmerk uitgeeft en gaan ze hierop aanspreken.”  Consumenten die deze bollen hebben gekocht en er is niets uitgekomen, kunnen contact opnemen met Stichting Keurmerk Bloembollen Holland .

Uitslag tulpenbollentest

Welke bollen geven de mooiste tulpen? Je ziet het hier in ons tweede deel van de bloembollentest.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

manwijf
manwijf1 apr. 2019 - 9:31

Het kweken van narcissen wordt in het VK niet gedaan voor de bloem, maar voor de productie van een Parkinson-medicijn. Die hele controle of er al dan niet een bloem in de bol zit, is vermoedelijk dan ook niet gedaan.  De beste kwaliteit bloemen komt altijd nog uit NL. Het is dan ook niet voor niets, dat er dagelijks duizenden bloemenwagens de grens overgaan. Action kijkt alleen naar de prijs.

trudie roeten
trudie roeten31 mrt. 2019 - 12:58

Is er ook op de maat van de bollen gelet.?????Kleine maten kunnen aanzienlijk goedkoper zijn. Net als de bijzondere soorten duurder kunnen zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!