Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kassa Panel vierde beste project van Europa

27-10-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_prixeuropa.jpg
Het Kassa Panel is verkozen tot het vierde beste project op het European Broadcasting Festival Prix Europa in de rubriek Online. Daarmee heeft het slechts de VRT, BBC en SWR/arte voor zich moeten laten. De Prix Europa is een prestigieuze prijs voor radio-, televisie- en onlineproducties.
Europese jury waardeert Kassa Panel
Het Kassa Panel is geëindigd op de vierde plaats van de in totaal 25 genomineerden voor de Online categorie. De redactie is uitermate tevreden met dit resultaat waarmee aangetoond wordt dat het concept van het Kassa Panel ook in de rest van Europa gewaardeerd wordt. De juryleden waren uitermate te spreken over de eenvoud waarmee consumenten op interactieve wijze hun stem kunnen laten horen, het strakke ontwerp, de wijze waarop de invloed van de kijker in het programma naar voren komt en ten slot de voor-tijdens-na belevenis.
De Vragende Partij
Winnaar van de  Prix Europa  in de Online categorie is The Big Election Ask / De Vragende Partij van de Belgische omroep VRT. Kijkers werden bij de lokale verkiezingen aangemoedigd om ideeën in te sturen ter verbetering van hun gemeente. Politici werden verzocht om beloftes te doen om de kijker tegemoet te komen. Op de tweede plaats is de website van de Londense Olympische Spelen 2012 geëindigd, ontwikkeld door de BBC. The Wagner Files werd derde. In een interactief boek wordt het leven van de bekende Duitse componist Richard Wagner verteld.
Over de Prix Europa
Prix Europa is het grootste mediafestival van Europa. Elk jaar worden in deze competitie prijzen uitgereikt aan de beste radio-, televisie- en onlineproducties. Dit jaar kreeg de organisatie een recordaantal van 664 inzendingen binnen, uit 36 verschillende landen. De jury bestaat uit mediaprofessionals uit heel Europa.
Eerder dit jaar viel het Kassa Panel in de prijzen bij de Horizon Interactive Awards en de Lovie Awards . Consumenten geven interactief hun mening voor, tijdens en na de uitzending, elke zaterdag om 19.07 op Nederland 1.

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!