Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Kassa overhandigt dossier meldingen Agpo Ferroli aan NVWA

20 apr 2019
  •  
leestijd 1 minuut
Ferroli
Kassa besteedde inmiddels drie uitzendingen aan cv-ketels van het merk Ferroli die levensgevaarlijk kunnen zijn. Er hangen circa 150.000 van deze ketels in ons land.
Het gaat om de typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux met een productiedatum van voor 2011. Bij de redactie van Kassa stromen de mails binnen met meldingen van calamiteiten en zelfs woningbranden. Opvallend genoeg zegt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) niet bekend te zijn met woningbranden tot de uitzendingen van Kassa hierover.
Dossier overhandigd
De toezichthouder is inmiddels begonnen met een onderzoek naar de veiligheid van deze cv-ketels. Om hen een handje te helpen heeft de redactie van Kassa deze week het dossier met meldingen overhandigd. Het is nog niet bekend wanneer dit onderzoek is afgerond. We houden vinger aan de pols.
Oproep
Heb jij ook een brand en/of calamiteit met een Ferroli ketel meegemaakt? Laat het ons dan weten via  Kassa@bnnvara.nl  onder vermelding van je naam, mailadres en telefoonnummer.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!