Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kassa Nieuws: Praatjes vullen geen gaatjes

22-09-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_tandarts.jpg
Praatjes vullen geen gaatjes
"Hoera nooit meer gaatjes", schreef het AD op 17 september 2012 in de krant. Japanse wetenschappers zijn er in geslaagd een flinterdun beschermlaagje op je tanden aan te brengen, waardoor je geen gaatjes meer krijgt. We hebben gebeld met Cor van Loveren, hoogleraar preventieve tandheelkunde. Een tand bestaat voor een groot deel uit hydroxyapatiet. Het klinkt heel mooi dat je een laagje tand om je tand legt, maar dit laagje lost op in je mond. Bovendien ontstaan gaatjes vaak in de groeven van kiezen. Hier kun je moeilijk een flinterdun laagje aanbrengen. Het is onzin dus we moeten allemaal goed blijven poetsen!
Knab is knap duur
Knab is de nieuwe internetbank die belooft nou eens niet de winst, maar de klant voorop te stellen met meer service en extra's zoals een digitaal kasboek en een waarschuwing als je rood staat. Hartstikke leuk, maar ze willen er wel €15 per maand voor hebben. Dat is €180 per jaar! Knab is dus knap duur! We hebben een overzicht gemaakt wat u kwijt bent voor een betaalrekening, één pinpas en internetbankieren. éen creditcard heeft Knab nog niet.  Kosten vergelijkbaar betaalpakket per jaar:
Bizarre BTW-verschillen
Op 1 oktober 2012 gaat de BTW voor luxe-producten omhoog van 19 naar 21 procent. Dat levert rare verschillen op. Voor caviavoer betaal je 21% BTW. Voor konijnenvoer, dat praktisch hetzelfde is, betaal je maar 6% BTW. Hoe komt dat? Een konijn kun je opeten en een cavia niet. Nou ja, het kan wel, maar het is bedoeld als huisdier. Dat is een luxe-product. Nog eentje: vogelzaad: 6% BTW, maar zangzaad voor de kanarie: 21% BTW. Een grasparkiet is nou eenmaal geen papegaai. Wist u dat uw grijze vuilniszak onder het lage 6% BTW-tarief valt en de witte bindertjes om de zak te sluiten onder het hoge 21% BTW-tarief?
Strippen voor schone kleren
75 stoere vrouwen  gaan zondagmiddag in Amsterdam strippen voor fair fashion. Ze willen aandacht vragen voor de slechte arbeidsomstandigheden van werknemers in de kledingindustrie. Bovendien is niet elk kledingstuk duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd. "Schone kleren hoeven helemaal niet duurder te zijn", zegt Kirsten Oosterbroek van Stoere Vrouwen. Wie wil weten of zijn kleding goed of fout is, kan dat controleren op de Kledingchecker . Boegbeeld van de actie is actrice Victoria Koblenko in een opmerkelijk spotje .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!