Kassa

Kassa Groen special: aandacht voor voedselverspilling

05-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
voedsel_07.jpg
Voedselverspilling is een wereldwijd probleem. In principe wordt er ruim voldoende voedsel geproduceerd, en toch lijden 1 miljard mensen honger. Dit komt onder meer doordat elk jaar enorme hoeveelheden voedsel worden weggegooid. In Nederland belandt bijna een derde van het voedsel in de vuilnisbak.
Damn Food Waste
Kassa Groen en de organisatoren van Damn Food Waste willen hier graag verandering in brengen. Damn Food Waste organiseert op 29 juni een protestlunch op het Museumplein in Amsterdam. Mensen zijn zich nog onvoldoende bewust van het feit dat veel weggegooid voedsel nog uitstekend geschikt is voor consumptie. Damn Food Waste zal daarom voor 5000 liefhebbers een lunch bereiden met afgedankte groente als gebutste tomaten, kromme komkommers en andere afgekeurde groente. 
Kassa Groen specials
Door aandacht te geven aan dit initiatief van onder meer het Voedingscentrum en de Universiteit Wageningen hoopt Kassa Groen mensen nog bewuster te maken in de omgang met voedsel. Kassa Groen komt daarom met twee specials op 28 juni en op 1 juli om aandacht te vragen voor het probleem van voedselverspilling. Naast de aandacht voor dit evenement geven wij tips voor de duurzame omgang met voedsel.
Benieuwd naar Kassa Groen?  Kijk dan de twee nieuwe afleveringen op 28 juni en 1 juli om 18.35 op Nederland 2! Alle uitzendingen uit het voorbije seizoen kun je hier terugkijken
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!