Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kassa, deze zaterdag van start met Brecht van Hulten

07-01-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
nieuwe_presentator_groot_02.jpg
Brecht van Hulten start zaterdag 8 januari als presentatrice van het VARA consumentenprogramma ‘Kassa’. Zij treedt hiermee in de voetsporen van Felix Meurders, die meer dan 20 jaar als hét gezicht van het programma te zien was.
In de eerste uitzending van 2011 is er onder andere aandacht voor huis-aan-huis verkopers van kaarten voor het goede doel. Komt het geld wel aan bij de gewenste partij? ‘Kassa’ is iedere zaterdag om 18.55 uur te zien op Nederland 1.
Kaartverkoop voor goede doelen
Iedereen heeft ze wel eens aan de deur gehad: studenten die ansichtkaarten voor allerlei goede doelen verkopen. Vaak heeft het goede doel iets te maken met kinderen, of met ongeneeslijke ziektes zoals kanker. En veelal klinken de goede doelen vaag bekend in de oren. Maar: gaat het geld dat u geeft wel écht naar dat goede doel? Kassa liep mee langs de deur, met verborgen camera, en legde de ontluisterende waarheid vast.
Hoe staat het met de brandveiligheid?
Verder aandacht voor de brandveiligheid van meubels. In januari vorig jaar liet Kassa al zien hoe een Nederlands Ikea bankstel in luttele seconden in lichterlaaie stond, terwijl exact hetzelfde Ikea bankje uit Engeland nauwelijks wilde branden. Hoe staat het met het gebruik van brandvertragers, nu we een jaar verder zijn?
 
8 januari 2011 presenteert Brecht voor het eerst Kassa. "Ik heb er heel erg veel zin in. Het is altijd eng, maar het voelt heel goed," aldus Brecht. "Kassa heeft zoveel verschillende aspecten: tests, scherpe interviews en het publiek, die het programma zo leuk maken."
Mogelijk kent u Brecht van Hulten van Volgende Vraag en de finale van het Kinderen voor Kinderen Songfestival voor de VARA. Zij werkte ook aan het radioprogramma Spijkers met Koppen. Haar televisiedoorbraak beleefde zij bij het NOS Jeugdjournaal. Later presenteerde ze het tv-programma Goedemorgen Nederland. Daarna keerde zij terug naar de NOS waar zij het NOS-Journaal en grote live -evenementen voor NOS Actueel heeft gepresenteerd. Tot voor kort was zij regelmatig te zien als presentatrice bij het RTL nieuwsprogramma Editie NL. In 2002 kreeg Brecht de Philip Bloemendal Prijs, een prijs voor talentvolle jonge radio- en televisiemakers. Bekijk hierboven het exclusieve interview met Brecht voor Kassa-online en maak kennis met de nieuwe presentator van Kassa.
Praat live mee
Denkt u dat de huis-aan-huis ansichtkaartverkopers te vertrouwen zijn? Praat zaterdag live mee via Twitter ! Of kijk mee via kassa.vara.nl.

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!