Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kappers voeren actie met #lichtvoordathetuitgaat

16 feb 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
233 keer bekeken
kapper-930x520
Kappers strijden voor heropening van hun winkels en voor financiële ondersteuning. Dat doen ze aanstaande donderdag met de actie #lichtvoordathetuitgaat. Deelnemende kapsalons doen tussen 18.00 en 20.00 uur het licht aan.  De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) hoopt dat er duizenden salons in Nederland mee zullen doen.
Met #lichtvoordathetuitgaat willen de kappers de aandacht vestigen op de volgens hen schrijnende situatie in de branche. Ook wijzen ze erop dat kappers in België, en binnenkort ook in Duitsland, al wel weer aan de slag kunnen. Sommige kappers zijn daarom zelfs bang dat ze klanten kunnen verliezen, als Nederlanders bijvoorbeeld zouden besluiten om dan maar een knipbeurt in Duitsland te nemen.

'Geen gehoor bij politiek'

De NCV is eigenlijk de branchevereniging van fabrikanten, importeurs en merkhouders van cosmetica. Maar daarbij horen ook belangrijke leveranciers van de kappers. Volgens NCV-directeur Ronald van Welie leveren zij aan ongeveer 15.000 tot 20.000 kappers in Nederland.
Bij veel Nederlandse kapperszaken staat het water aan de lippen, merkt de organisatie. "Al te lang kunnen we niet meer naar de kapper en de financiële overheidssteun is bij lange na niet toereikend. Oproepen om meer maatwerk voor de steun hebben geen gehoor gekregen bij de politiek", aldus de NCV. "De kapper-ondernemers staan er alleen voor en doen er alles aan om te zorgen dat het licht niet voor altijd uit gaat." ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar