Kassa

'Kappers knippen illegaal door'

24-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
270 keer bekeken
  •  
kapper thuiskapper haar kapsel 930
Vanwege de coronamaatregelen mogen kappers hun beroep niet uitoefenen. Toch lijken mensen nog steeds geknipt te worden, maar dan illegaal. Het is 'big business', meldt RTL Nieuws. 
Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat meerdere kappers toch blijven knippen. Het verbod op hun werkzaamheden geldt in ieder geval nog tot 20 mei. Via websites als Facebook of Marktplaats wordt er geadverteerd met knipbeurten of klanten bellen zelf op omdat ze graag geknipt willen worden.

Bijverdienen is groot risico

"Er zijn veel kappers die geen reserves hebben", zegt de Kappersbond ANKO. De bond begrijpt de wanhoop bij veel kappers. "De verleiding is dan groot om toch wat bij te verdienen." De kappers nemen een groot risico met illegaal knippen. Als kapper kun je een boete van 4000 euro krijgen en de klant kan een bedrag van 400 euro verwachten. 
De bond krijgt veel signalen binnen over illegale kappers. Hoeveel dat er zijn, is niet bekend. "Als branche zijn we heel duidelijk: het mag niet, ook niet bij iemand thuis."
Bron: RTL Nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

fenix55
fenix5524 apr. 2020 - 14:38

Wat ik mij afvraag :: hoe komt het dat al de  moderator(en en bn'ers  op de TV zo goed geknipt en gekapt zijn en blijven.

1 Reactie
carryoncarry
carryoncarry24 apr. 2020 - 17:17

Pruiken ?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!