Kassa

Kapotte paspoorten nog weinig omgeruild

  •  
02-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paspoort 930 x 520
Van de waarschijnlijk ongeveer 5000 paspoorten en identiteitskaarten met een chip die niet goed werkt, zijn er tot dusver een honderdtal teruggebracht. Veel mensen kiezen ervoor om hun reisdocument pas na hun zomervakantie te controleren en eventueel in te ruilen, denkt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Omdat een paspoort of identiteitskaart met kapotte chip wel gewoon geldig is, kunnen mensen er zonder problemen mee op reis.

Grenscontrole blijft dicht

Drie weken geleden waarschuwde het ministerie bijna 600.000 mensen dat er iets kan zijn misgegaan bij de vervaardiging van hun identiteitsbewijs. Door dat mankement gaat bijvoorbeeld het poortje van een elektronische grenscontrole op het vliegveld mogelijk niet open.
Het ministerie heeft een app gelanceerd waarmee burgers kunnen nagaan of de chip ook bij hen hapert. Die app is 124.000 keer gedownload, bevestigt Binnenlandse Zaken na berichtgeving van BNR. Anderen zijn rechtstreeks naar het gemeentehuis gestapt. Omdat het inruilen van een defect paspoort wel wat uitstel kan lijden, is het departement wel tevreden over de respons. ANP

Meer over:

paspoorten
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

bendebanjo
bendebanjo6 aug. 2018 - 12:26

Bij mij werkt die app niet, of nfc niet, ik ga wel naar het gemeentehuis 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!