Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Kapjeseters gooien minder vaak eten weg'

14-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
Brood 930x520
Wie ook het kapje van een brood eet, gooit tot drie keer minder bood of ander eten weg. Tot deze conclusie komt het Voedingscentrum na onderzoek naar verspilling van voedsel.
De kapjeseters gooien wekelijks drie keer minder brood weg dan niet-kapjeseters. Ook verspillen zij bijna twee keer minder ander voedsel dan niet-kapjeseters. Voor het onderzoek liet het Voedingscentrum ruim 1.000 Nederlanders van 18 en ouder ondervragen.

Brood, groenten en aardappels het vaakst verspild

Het eten dat Nederlanders het vaakst weggooien zijn broodproducten. 26 procent bezondigt zich daaraan. Maar ook groenten (24 procent) en aardappelproducten (20 procent) worden relatief vaak bij het afval gegooid.
Het Voedingscentrum becijfert dat Nederlandse huishoudens zo'n twee miljoen kilo per week aan broodproducten weggooien. Daar valt volgens het centrum nog een hoop winst in te behalen. De wil is er wel. Van de mensen die kapjes eten, zou 96 procent graag nog minder brood willen verspillen. Maar ook 85 procent van de mensen die de kapjes laten liggen, zou dat willen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!