Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kansarme en kansrijke kinderen spelen niet met elkaar

27-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kind-930x520
Stadskinderen uit verschillende sociale lagen spelen nauwelijks met elkaar. Trouw meldt vrijdag dat kinderen van laagopgeleide allochtone ouders nauwelijks in contact komen met buurtkinderen uit welgestelde gezinnen. Kinderen van laagopgeleide ouders gaan vaker naar clubjes in de school of het buurthuis, terwijl rijkere kinderen naar bijvoorbeeld een voetbalclub buiten de buurt gaan.
Onderzoek
Deze conclusies komen voort uit het onderzoek van Lia Karsten, stadsgeograaf aan de Universiteit van Amsterdam, en architect Naomi Felder. Zij brachten aan de hand van 42 gezinnen in kaart hoe kinderen in Amsterdam en Rotterdam opgroeien, hoe en op welke plekken ze buitenspelen en wat er voor hen nog meer in de stad te beleven is. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

manwijf
manwijf27 mei 2016 - 12:32

Lia en Naomi zijn gewoon weer het wiel aan het uitvinden. Ik verbaas me altijd, hoe mensen zichzelf aan het werk houden met onderzoekjes over zaken die toch al lang al bekend zijn! Ze hebben voor dit fenomeen zelfs een heel oud spreekwoord: soort zoekt soort. Dikke onvoldoende voor dit onderzoek dus.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!