Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kans nepbiljet gelijk aan grote loterijprijs

19-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_c671bb.jpg
De kans dat Nederlanders een vals eurobiljet in handen krijgen is extreem klein (0,002 procent per jaar). Dat is ongeveer de kans op een grote prijs in de staatsloterij, concludeert De Nederlandsche Bank (DNB) in een donderdag verschenen tweejaarlijks onderzoek.
Vertrouwen
Consumenten geven het vertrouwen in de echtheid van bankbiljetten een gemiddeld rapportcijfer van 7,3. ,,Dat is dan ook mogelijk de verklaring waarom maar weinig mensen een ontvangen biljet op echtheid checken'', aldus DNB. Maar liefst twee derde van de consumenten vonden het de afgelopen 5 jaar niet nodig om hun coupures te controleren op echtheid.
Echtheidskenmerken
Nederlanders kunnen volgens de onderzoekers gemiddeld 2,6 echtheidskenmerken noemen. Het watermerk komt daarbij veruit het vaakst naar boven. In totaal hebben biljetten 10 herkenbare echtheidskenmerken en een aantal kenmerken die voor het publiek geheim zijn.
ANP

Meer over:

diginieuws, geld, biljet, nep
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!