Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kamp: te weinig oog voor veiligheid Groningen

03-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gas_11.jpg
Het kabinet erkent dat er de afgelopen jaren bij de gaswinning in Groningen te weinig aandacht is geweest voor de veiligheid van Groningers. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) zei maandag voor RTV Noord dat het kabinet dat betreurt.
Rapport
Kamp reageerde daar op het vorige maand verschenen rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid naar de gaswinning in Groningen. De onderzoeksraad kwam tot de slotsom dat het ministerie van Economische Zaken en bij de gaswinning betrokken instellingen vooral oog hadden voor het financiële belang van de gaswinning maar te weinig keken naar risico's voor de Groningers.
Excuses
Diverse partijen in de Tweede Kamer (CDA, Partij voor de Dieren en GroenLinks) wilden dat het kabinet excuses zou maken voor alle schade die is ontstaan als gevolg van de gaswinning in het door aardbevingen getroffen gebied. Maandag zei Kamp: ,,Het spijt mij zeer dat de veiligheidsbelangen van de Groningers niet de aandacht kregen die ze verdienden. De veiligheid staat nu voorop en ik zal er alles aan doen om de verbeteringen waar de Groningers terecht om vragen te realiseren."
Meer aandacht
De minister zei dat de gebeurtenissen in Groningen hem ,,diep raken’’. ,,Uiteindelijk gaat het om de veiligheid en ik erken dat alle betrokkenen bij de gaswinning, en zeker ook het ministerie van Economische Zaken, meer aandacht hadden moeten hebben voor de veiligheid van de Groningse burgers. Dat dit zo is gegaan betreur ik.’’ ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!