Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kamp: pensioenen in gevaar door Europa

15-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen_359x210_87.jpg
De Nederlandse pensioenen dreigen volgens minister Henk Kamp van Sociale Zaken in gevaar te komen door plannen van de Europese Commissie. Die wil de pensioenfondsen dwingen hun financiële buffers aan te vullen. Kamp heeft laten becijferen dat de pensioenfondsen dan 10 miljard euro extra zouden moeten reserveren.
,,Dit leidt tot te hoge premies en te lage uitkeringen'', zegt Kamp in een interview met het weekblad Elsevier van deze week. De VVD-minister noemt de EU-plannen ,,onacceptabel''. ,,Ik ga er absoluut voorliggen.'' Kamp is al geruime tijd in conflict met eurocommissaris Michel Barnier (Interne Markt) om de regels voor de pensioenfondsen aan te scherpen. Barnier wil aan de fondsen dezelfde eisen stellen als aan verzekeraars. Ook de Tweede Kamer is hier ongerust over. Ze dreigde onlangs een 'gele kaart' te trekken om Brussel te dwingen zijn plannen te heroverwegen. Om deze procedure in gang te zetten, heeft de Kamer wel steun van parlementen in andere EU-lidstaten nodig. Kamp wil dat Barnier ,,klip en klaar'' afstand neemt van zijn plannen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!