Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kamp: pensioen is risicovol financieel product

11-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen_359x210_19.jpg
,,Het pensioen is geen zorgeloze zekerheid, maar een risicovol financieel product geworden.'' Dat zegt minister Henk Kamp van Sociale Zaken donderdag tijdens een congres van de Stichting voor Ondernemingspensioenfondsen.
,,Samenvattend kunnen we stellen dat het pensioenstelsel te duchten heeft van twee factoren die we zelf nauwelijks of niet in de hand hebben: het ouder worden van de bevolking en de ontwikkelingen op de financiële markten'', aldus Kamp. Volgens de minister is er wel een keuze. Er valt volgens hem te kiezen uit twee scenario's: het doemscenario en het doe-scenario.
Het doemscenario in de ogen van Kamp is ,,blijven praten, het niet eens worden, beslissingen vooruitschuiven en lijdzaam toezien hoe ons pensioenstelsel langzaam maar zeker in verval raakt en uiteindelijk bezwijkt''. Volgens hem is het minderheidskabinet van VVD en CDA een doe-kabinet dat ,,de hand uitsteekt naar sociale partners, pensioenfondsen en parlement en zegt: laten we de problemen samen aanpakken.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!