Kassa

Kamp maakt zich zorgen over pensioenen

21-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen_60.jpg
Minister Henk Kamp van Sociale Zaken maakt zich zorgen over de pensioenen. De situatie is volgens hem ernstiger dan een jaar geleden, toen vijf fondsen met 5000 deelnemers moesten overgaan tot het korten van de pensioenuitkering.
Gevarenzone
,,Het lijken er nu aanzienlijk meer te worden'', aldus de bewindsman, maar aantallen wil hij niet noemen. Het baart hem vooral zorgen dat onder de pensioenfondsen die nu in de gevarenzone zitten, ook grote fondsen zijn. Hij wijst daarbij met name naar twee fondsen in de metaalsector, PME en PMT.
31 december
Pas op 31 december wordt duidelijk hoeveel fondsen moeten gaan korten, want dat is de peildatum. In die paar maanden kan er nog wel wat veranderen, aldus Kamp. Bovendien hebben fondsen dan nog een jaar de tijd om maatregelen te nemen. Als dat niets oplevert, moet per april 2013 worden gekort.
Gepensioneerden
Voor gepensioneerden kan een korting hard aankomen. De pensioenen zijn de afgelopen jaren nauwelijks geïndexeerd, dus gepensioneerden zijn er al in koopkracht op achteruitgegaan. ,,Als daar nog een korting overheenkomt, maak je dat probleem extra groot'', aldus Kamp. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!