Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kamp denkt dat veel AOW'ers voorschot willen

21-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld-biljetten-117_29.jpg
Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) rekent erop dat met de verhoging van de AOW-leeftijd een ,,substantieel deel'' van de gepensioneerden een voorschot zal vragen op hun staatspensioen. Dat heeft Kamp donderdag gezegd in de Tweede Kamer tijdens een debat over verhoging van de AOW-leeftijd, zoals VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie in hun begrotingsakkoord hebben afgesproken.
Voorschotregeling
Bij dit plan zit ook een voorschotregeling voor ouderen met een smalle beurs, die het later ingaan van de AOW anders niet kunnen opvangen. Volgens een woordvoerster van Kamp wordt ervan uitgegaan dat ongeveer 20 procent van de toekomstig AOW'ers een voorschot zal aanvragen.
Verhoging AOW-leeftijd
Volgens het begrotingsakkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie gaat de pensioenleeftijd van 65 jaar vanaf 2013 jaarlijks met één maand omhoog en treedt daarin vanaf 2016 een versnelling op. Van 2013 tot en met 2015 geldt de voorschotregeling. Sociale Zaken verwacht dat in deze periode jaarlijks een op de vijf nieuwe AOW'ers een beroep doet op de regeling.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!